středa 22. července 2015

Plněný paprikový lusk s rýží parboiled





Další z letních hotovek. 
Mleté hovězí a vepřové maso osolíme,opepříme, přidáme nasekanou cibuli nebo ji rovnou umeleme s masem, přidáme 1 vejce a zaprášíme hladkou moukou. Naplníme papriky a mezi tím si rozpálíme olej a dáme osmahnout cibuli do zlatova. Zakápneme vinným nebo balsamikovým octem a necháme odpařit, pak nasypeme cukr,dáme lehce zkaramelizovat. Orestujeme rajčatový protlak, přidáme divoké koření , 2 hřebíčky a zalijeme vodou. Papriky vložíme do základu a necháme dusit asi 20-30 min. Poté vyjmeme, omáčku lehce zahustíme záklehtkou, necháme provařit a přecedíme na lusky.

TIP DNE: Jako přílohu jsem vybrala parboiled rýži od Lagris, protože se nelepí a po uvaření zůstala                       al dente(na zkus). Žádná lepenice:)




Žádné komentáře:

Okomentovat