úterý 21. července 2015


Kuřecí steak v jogurtové marinádě a šťouchané brambory s česnekem



Nejlepší na jogurtové marinády je řecký jogurt. Na 2 lžíce jogurtu použijeme 1 lžíci olivového oleje, pár kapek citrónové šťávy, špetku mleté kurkumy a sůl. Nenaklepané maso z kuřecích prsou vložíme do marinády a necháme nejlépe přes noc proležet.. Maso krásně zkřehne a je úžasně šťavnaté.
Pak pečeme asi 8min z každé strany. 

Jak poznáme, že je maso již upečené?
Píchneme do něj vidličkou. Pokud vytéká jen šťáva, tak to je signál,že steak je hotov. Pokud uvidíte krev nebo načervenalou tekutinu, ještě chvilku počkejte.

TIP DNE: Jestli nevyužijete všechnu marinádu, je skvělá i jako omáčka nebo dresing na saláty.


Žádné komentáře:

Okomentovat