pondělí 27. července 2015

Hovězí pečeně na víně





Pokud čekáte hosty a nechcete dělat zas tu ohranou SVÍČKOVOU, tak udělejte hovězí pečeni na víně a budete mít úspěch. 
Začneme stejně jako u svíčkové. Oretujeme kořenovou zeleninu a cubuli hooodně dotmava, přidáme divoké koření, tymián, rozmarýn,sůl, pepř, zalijeme 1dcl dobrým červeným vínem  a necháme důkladně odpařit až zase zpět na tuk. V základu opečeme maso, přidáme lžíci rajčatového protlaku a podlijeme vodou nebo vývarem a necháme dusit do měkka. Maso vyjmeme, omáčku lehce zahustíme máslovou jíškou a propasírujeme nebo rozmixujeme tyčovým mixérem.
Jako příloha se hodí různě upravené brambory.

TIP DNE:   Když používáme víno při vaření, je lepší ho dávat přímo do základu a nechat ho dobře                        odpařit, protože by se taky mohlo stát, že maso nezměkne a bude to guma.

Žádné komentáře:

Okomentovat