pondělí 16. února 2015

Vepřový perkelt

Vepřový perkelt

Na tento pokrm si udělejte čas a hezky si vaření užívejte, nejlépe ve dvou. Uvidíte, že výsledek bude nezapomenutelný.


Suroviny:
1000g vepřového plecka
2 lžíce vepřového sádla
2 menší cibule
2 lžíce mleté dobré papriky
1 lžíce rajského protlaku
2-3 stroužky česneku
sůl pepř
malou lžičku Harisy(pasta z feferonek)
voda na zalití
vrchovatá lžíce mouky

Postup:
Do rozpáleného hrnce se silným dnem dáme rozpustit sádlo,pak přidáme na drobno nakrájenou cibuli a necháme pod pokličkou dusit do světle zlatavé barvy. Pak vložíme očištěné na větší kostky nakrájené maso a opět necháme spolu dusit, dokud se na stěnách nezačne připalovat. Důkladně vmícháme nasekaný česnek, mletou papriku a zarestujeme protlak. Když je všechno dobře zamíchané, zalijeme vodou, aby maso bylo ponořené. Osolíme,opepříme a necháme dusit do měkka.
V misce si rozmícháme mouku s vodou a s tím zahustíme omáčku. Vmícháme lžičku Harisy, dochutíme a můžeme podávat.

Závěrem:
Tento pokrm servírujeme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem. Hodně záleží na použitých surovinách, aby výsledek byl dokonalý.



Žádné komentáře:

Okomentovat