pátek 20. února 2015

Domácí slané tyčky a preclíky

Domácí slané tyčky a preclíky



Suroviny:
1 hrnek vody
1/3 hrnku rozpuštěného ztuženého tuku na pečení
1/2 kostky trvanlivého droždí
1 lžička soli
na špičku lžičky cukr
400g (14 lžic) hladké mouky
hrubá sůl na posypání

Postup:
Pokud máme domácí pekárnu, použijeme na vymíchání a kynutí těsta pekárnu. Pokud ne, smícháme všechny suroviny na hladké těsto a necháme kynout. Pak nakrájíme na menší kousky a tvoříme různé tvary. Potřeme vodou a solíme hrubou solí. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C do zlatova.

K pivu, vínu nebo jen tak, když nás honí mlsná:)

Žádné komentáře:

Okomentovat