pátek 27. února 2015

Hovězí maso na zázvoru

Hovězí maso na zázvoru







Suroviny:
1000g hovězího předního na dušení
2 větší cibule
2 lžíce vepřového sádla
4 stroužky česneku
2-3 palce čerstvého zázvoru
1 lžíce hladké mouky
sůl 
pepř
3-4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
voda nebo vývar

Postup:
Maso očistíme, zbavíme blan a přebytečného tuku a nakrájíme na větší kostky. Rozpálíme si kastrol a rozpustíme sádlo, pak pokládáme maso hezky vedle sebe a zprudka opečeme ze všech stran. Jak se nám udělá na dně hnědý povlak vložíme nakrájenou cibuli, promícháme a dáme dusit pod pokličku tak dlouho, dokud se začne cibule přichytávat. Když jsme s výsledkem spokojeni, přidáme nakrájený česnek a očištěný na jemno nastrouhaný zázvor, zalijeme hrnkem vody nebo vývaru a necháme dusit. Snažíme se maso vydusit až na tuk, aby se odpařila všechna voda. Zaprášíme moukou, promícháme a opět zalijeme vodou nebo vývarem, tak aby nám vznikla lehce zahuštěná šťáva a necháme důkladně provařit. Osolíme, opepříme a můžeme podávat s rýží, šťouchaným bramborem nebo s čerstvým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat