Jak se vařit v římském hrnci
Vzhledem k tomu, že můj milovaný malovaný hrnec je poglazovaný, nemusí se předem máčet ve vodě, jak je to u klasických římských hrnců a lépe se tak i umývá.
Jedno pravidlo ale zůstává. Vkládat do studené trouby! Aby nepopraskal.
Vařím v něm na dva způsoby:
1. předem si opeču maso v jiném kastrolu, aby se zatáhlo(většinou hovězí), přidám ingredience,trochu vody nebo vývaru a přeleju do římského hrnce a pak šup do trouby na 180°C a nemusím se o nic starat,jak začne jídlo všude intenzivně vonět, to je známka, že bude hotové.
2. nakrájím maso, třeba kuřecí, přidám brambory, bylinky, mrkev, česnek,sůl. Promíchám, podleju trochou vody a na vrh dám pár plátků másla. Pak stačí bez povšimnutí nechat pod pokličkou v troubě asi 1 hodinu na 180°C a večeře je bez námahy hotová a chutná skvěle! Navíc si suroviny ponechají nutriční hodnoty a chutě se navzájem příjemně propojí.
Římský hrnec je skvělý pomocník. Vždycky, když mě už nenapadá, co vařit a třeba není čas stát u plotny, tak tenhle mazlík za mě problém vždycky vyřeší.
Žádné komentáře:
Okomentovat