Jak upéct chleba v domácí pekárně
Suroviny:
hrnek vody
1/2 kostičky trvanlivého droždí
na špičku lžičky cukr
1 lžičku soli
1/4 hrnku oleje
350g hladké mouky 00 extra speciál
Postup:
Do hnětací nádoby nejprve nalijeme vodu, přidáme droždí, cukr, sůl, olej a na konec mouku. Na pekárně nastavíme program pouze na hnětení těsta. To proto,abychom měli lepší kontrolu nad konzistencí těsta. Těsto bude řídké a lepivé, tak se nelekněte. Po vykynutí uděláme bochánek a vložíme zpět a nastavíme program na pečení, s nastavením pro vypečenou kůrku, aby se chlebík pěkně upekl i shora.
Závěrem:
Dlouho jsem se snažila upéct dobrý chleba a nebylo to snadné. Tenhle způsob se mi osvědčil a chlebík super chutná obložený nebo jako příloha ke steakům nebo ke gulášku.
Žádné komentáře:
Okomentovat