neděle 22. února 2015

Kuřecí domácí paté

Kuřecí domácí paté



Suroviny:
2 kuřecí skelety
6-8 kuřecích křidýlek
hrst kuřecích srdíček
hrst kuřecích jatýrek
hrst kuřecích krků
voda 
sůl 
pepř
nové koření
rozmarýn
tymián
1 větší cibule
1dcl bílého suchého vína
1/2 kostky másla(3-4 lžíce)

Postup:
Nejprve vložíme všechno maso včetně drůbků do hrnce a osolíme. Přiklopíme pokličkou a necháme bez míchání dusit ve vlastní šťávě dokud se nezačne tvořit světlá šťáva. Pak zalijeme vodou jen tolik,aby maso bylo ponořené a přidáme nové koření, necháme pozvolna vařit asi 1 hodinu.
Maso vyndáme  z vývaru a obereme dobře všechno od kostí. Vzniklý vývar nám zbude na přípravu výtečné polévky nebo na skvělé omáčky francouzského typu.
Maso umeleme nebo rozsekáme na jemno. Na pánvi rozpustíme máslo a pod pokličkou necháme dusit jemně krájenou cibulku asi 15 minut, zalijeme vínem a necháme odpařit znova na tuk. Do pánve vložíme umleté maso smíchané s 1/2 hrnkem našeho vývaru, dosolíme, opepříme, přidáme rozdrcený rozmarýn a tymián. Celou směs ještě jednou přemeleme a můžeme vkládat do sklenic k vychladnutí.

V lednici takto vydrží až  10 dní, ale u nás prostě nemá čas ani vychladnout.

Tato masová pomazánka má jemně delikátní máslovou chuť a hodí se dobře jako předkrm nebo skvělá svačinka s francouzskou bagetou nebo na topinku.

Žádné komentáře:

Okomentovat