středa 1. dubna 2015

Vepřové medailonky s dušenou mrkví

Vepřové medailonky s dušenou mrví a brambůrkama


Tento pokrm lidmi milovaný i nenáviděný, ale u nás doma vařím vždycky plný kotel:)

Vychytávky:
Čerstvou mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, zalijeme vodou, jen aby byla ponořená a necháme chvilku vařit. Potom slejeme vodu na polovinu a zahustíme máslovou jíškou. Zjemníme mlékem nebo smetanou a ochutíme solí, cukrem, špetkou muškátu a pár kapkami citrónové šťávy.

Cukr dáváme na podpoření sladké chuti mrkve a vůbec se nebojte, že to se solí nejde dohromady. Právě, že to vystřelí lavinu chutí v ústech, že budete koukat. Pozor! Mrkev nerozvařit! Musí v ústech pěkně lupnout, ale zas nesmí být tvrdá.

Žádné komentáře:

Okomentovat