Vepřové medailonky s dušenou mrví a brambůrkama
Tento pokrm lidmi milovaný i nenáviděný, ale u nás doma vařím vždycky plný kotel:)
Vychytávky:
Čerstvou mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, zalijeme vodou, jen aby byla ponořená a necháme chvilku vařit. Potom slejeme vodu na polovinu a zahustíme máslovou jíškou. Zjemníme mlékem nebo smetanou a ochutíme solí, cukrem, špetkou muškátu a pár kapkami citrónové šťávy.
Cukr dáváme na podpoření sladké chuti mrkve a vůbec se nebojte, že to se solí nejde dohromady. Právě, že to vystřelí lavinu chutí v ústech, že budete koukat. Pozor! Mrkev nerozvařit! Musí v ústech pěkně lupnout, ale zas nesmí být tvrdá.
Žádné komentáře:
Okomentovat