Fazolový guláš pro pořádný chlapi
Zdravím svoje příznivce. Dnes si uvaříme poctivý fazolový guláš.
Den předem si dáme namočit sáček fazolí. Použila jsem červené.
Do hrnce dáme rozehřát sádlo a na něm osmahneme na hrubo nakrájené 3 cibule. Pak přidáme na kostky slaninu a necháme pod pokličkou chvilku dusit. Oloupeme celou paličku česneku a na plátky krájené stroužky vložíme do vzniklého základu. Nasypeme lžíci sladké a trochu pálivé papriky nebo chilli, mořskou sůl, čerstvě mletý barevný pepř a důkladně rozmícháme, aby se paprika rozpustila.
Vedle v hrnci se nám zatím vaří namočené fazole, mírně osolené.
Po té, co se paprika rozpustí, zaprášíme směs 2-3 lžícemi hladké mouky a promícháme. Pak vlijeme uvařené fazole včetně vývaru a necháme spolu ještě řádně provařit, dokud se na povrchu nezačnou objevovat mastná oka.
TIP:
Pokud budete mít guláše navařeno moc, žádný problém. Normálně ho za horka nalijte do zavařovacích sklenic třeba po okurkách a máte konzervu na jindy, až budete mít chuť. Potom chutná ještě líp, protože se krásně proleží.
Žádné komentáře:
Okomentovat