čtvrtek 9. dubna 2015

Fazolový guláš

Fazolový guláš pro pořádný chlapi


Zdravím svoje příznivce. Dnes si uvaříme poctivý  fazolový guláš.

Den předem si dáme namočit sáček fazolí. Použila jsem červené.

Do hrnce dáme rozehřát sádlo a na něm osmahneme na hrubo nakrájené 3 cibule. Pak přidáme na kostky slaninu a necháme pod pokličkou chvilku dusit. Oloupeme celou paličku česneku a na plátky krájené stroužky vložíme do vzniklého základu. Nasypeme lžíci sladké a trochu pálivé papriky nebo chilli, mořskou sůl, čerstvě mletý barevný pepř a důkladně rozmícháme, aby se paprika rozpustila.

Vedle v hrnci se nám zatím vaří namočené fazole, mírně osolené.

Po té, co se paprika rozpustí, zaprášíme směs 2-3 lžícemi hladké mouky a promícháme. Pak vlijeme uvařené fazole včetně vývaru a necháme spolu ještě řádně provařit, dokud se na povrchu nezačnou objevovat mastná oka.
TIP:
Pokud budete mít guláše navařeno moc, žádný problém. Normálně ho za horka nalijte do zavařovacích sklenic třeba po okurkách a máte konzervu na jindy, až budete mít chuť. Potom chutná ještě líp, protože se krásně proleží.


Žádné komentáře:

Okomentovat