Vepřový řízek s bramborovým salátem
Moje vychytávky jak udělat křehký řízeček i z vepřového
Na řízky mám nejraději maso z kýty. Nakrájíme si asi 1cm silné plátky a potom pěkně jednu potravinovou folii dospod a druhou navrch. Maso se nelepí, netrhá. Důkladně rozklepeme pěkně po obou stranách, lehce nasekáme blanky, aby se řízek nekroutil a osolíme. Obaluju jen v rozkvedlaným vajíčku a ve strouhance. Žádná mouka není potřeba a usnadní to práci. Pak smažíme, jak jsme zvyklí. Vyndáváme na papírovou utěrku.
Salát si dělá každý po svém, jen můžu doporučit brambory nerozvařit, aby při míchání nevznikla kaše. Hrášek dávám čerstvý nebo rozmrazený, protože zůstane krásně zelený. Vařená vajíčka ani žádný zbytečný salám nedávám. Majonézu si dělám vlastní domácí nebo mám i lehčí variantu s hořčicovým dresingem.
Safra safra, to bych si dala!!!
OdpovědětVymazat