úterý 3. března 2015

Pomerančový dort

Pomerančový dort s kokosem



Příprava tohoto dortu je spíše pro zkušenější jedince, takže recept bude hodně zjednodušený.

Upečeme si piškotový korpus a do těsta vmícháme strouhanou pomerančovou kůru a šťávu z  jednoho pomeranče.

Krém připravíme ze dvou žloutků a dvou vajec rozmíchaných  se šálkem cukru, šťávou z jednoho pomeranče, pomerančové kůry a kostky másla(250g) ve vodní lázni dokud krém nedostane medovou konzistenci, pak necháme krém chladit ve studené lázni.

Dort potom naplníme, potřeme krémem posypeme strouhaným kokosem a můžeme přidat i drobné zdobení. Na fantazii se meze nekladou. 

Korpus můžeme pokapat před slepováním trochou pomerančového likéru. Dort dostane pak větší sexapel.

Žádné komentáře:

Okomentovat