Polévka s masovými knedlíčky a zeleninou na Julliene
skvělá polévka bez potřeby zdlouhavé přípravy vývaru
Jednoduchá vychytávka, kterou si zamilujete:)
Do hrnce si dám osmahnout cibulku, jak už dobře znáte moje recepty, dávám osmahnout cibuli pod pokličku. Nikde nic nepáří, nesmrdí a neslzí oči. Cibuli udělám hodně tmavou, pak zastříknu červeným vínem a nechám odpařit, pak zaliju vodou a nechám vařit asi 30 minut. Mezi tím si nakrájím kořenovou zeleninu na jemné nudličky a orestuji na másle. Vývar z cibule zcedím, aby zůstal čirý a vkládám do něj vařit knedlíčky z mleté masové směsi, ochucené stejně jako játrové knedlíčky, pak už jen stačí vložit zeleninu a ještě spolu chvíli vařit a máme hotovo. Maso z kuliček dodá vývaru masovou chuť a zelenina na másle krásně polévku obarví a zjemní.
Žádné komentáře:
Okomentovat