Jak je vidět na fotce, tak se těsto opravdu vydařilo. Dělám ho ze dvou druhů tuku a to z půlky Hery a půlky 100% tuku. V domácí pekárně si nechám dohladka míchat základní těsto z hrnku studené vody, 1/2 Hery nebo tuku na pečení(rozpuštěné) a přibližně 200g hladké mouky. V průběhu míchání mouku přidáváme, aby vzniklo vláčné a nelepivé těsto. Množství mouky se nedá předem určit, každá je jiná.
Když je těsto hotové a odpočaté, vyválíme si takový čtyřcípý plát asi 5mm silný. 100% tuk rozkrojíme teplým nožem podélně na půl a za pomocí potravinářské folie vyválíme natenko. Takto připravený plát položíme doprostřed připraveného základního plátu a cípy přehneme. Snažíme se vytvořit čtvercový nebo obdélníkoný tvar a válíme. Plát otočíme, těsto opět zabalíme do kostičky a zase válíme. Proces opakujeme ještě asi 2x.
Přichystané těsto použijeme ihned po vyválení dokud je krásně vláčné.
Pokud se hned napoprvé nepovede, nezoufejte. Taky jsem si to musela párkrát zkusit a výsledek byl potom mnohem lepší než u kupovaného těsta!
Žádné komentáře:
Okomentovat