neděle 1. listopadu 2015

Hutná masová zelňačka


Připravíme si pořádnou hromadu hlávkobého zelí, cibule, česneku a na menší kousky nakrájené maso, špek, oregáno, tymián, mletou papriku , sůl a čerstvě mletý pepř. Na orestovanou cibuli dáme dusit maso do měkka. Přidáme česnek, koření, zelí, sůl a ještě necháme spolu chvíli dusit pod pokličkou. Pak lehce zaprášíme moukou, protože nemám ráda takový ty hustý kejdy, to raději ať je polévka plná zeleniny a masa. Přilejeme podle potřeby horkou vodu, nejlépe z rychlovarné konvice, aby se polévka začala co nejdřív vařit a my si na ni mohli pochutnat.
Jak se začnou tvorit mastná oka, je to známka, že je hotovo. Jako tečku jsem ještě přidala trochu řapíkatého celeru, který má v sobě sílu a dodá polívce krásnou vůni. 
Dochuceno solí a octem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat