středa 18. listopadu 2015

Domácí tlačenka s cibulí a octem z vepřového kolínka




Máme tady vepřové hody, tak si uděláme taky něco dobrého. 
Do většího hrnce nebo papiňáku si dáme vařit koleno s divokým kořením, celou cibulí a osolíme. Měkké koleno vyjmeme, obereme libové maso a nakrájíme na větří kusy. Kůži a tuk umeleme na mlýnku. Přidáme česnek,majoránku, pepř a sůl. Odebereme 500 ml vývaru a necháme zchladnout. Vsypeme sáček želatiny a postupujeme podle návodu na obalu. Pak vše smícháme dohromady a nalijeme do připravené formy, kterou je lépe předem vystlat potravinářskou folií , protože tlačenka jde pak líp vyndat. Zabalíme a dáme do lednice ztuhnout. Asi za 2 hodinky si můžeme pochutnávat. K tomu dobrý český chléb a pivečko.....co může být lepší???

Žádné komentáře:

Okomentovat