čtvrtek 15. října 2015

Ranní potěšení

Palačinka s jablky a jablečnými povidly


Všude je plno jablek a tak zavařuju, moštuju a taky jsem zkusila povidla. A návod Vám teď prozradím.
Vyjadřincovaná jablka nakrájíme i se slupkou na menší kousky. V poměru 1:1 přidáme cukr, lehce podlejeme vodou a dusíme pozvolna pod pokličkou do té doby než se vytvoří hustá kaše.  Vy co máte kamna nebo krbovky, vřele doporučuji povidla vařit na plotýnce.
Pokud se vám povidla budou zdát moc hrubá, stačí trochu rozmixovat tyčovým mixérem a NEZAPOMEŇTE povidla pravidelně promíchávat, aby se nepřipálili. Ten výsledek potom stojí za to a o vánocích se skvěle budou hodit při pečení cukroví. Namíchaná s rumem jsou prostě bezkonkurenční!!! :-))


Žádné komentáře:

Okomentovat