čtvrtek 29. října 2015

Dort ve tvaru veselé dýně





Korpus: dělám klasické piškotové těsto. Po upečení jsem ořízla okraje do oblouku a oříznuté zbytky nalepila krémem navrch.

Krém: z jednoho pudinkového prášku a hrnku mléka uvaříme tuhý puding. Po vychladnutí všleháme jednu Heru a půlku másla. Dochutíme trochu pomerančovým sirupem a cukrem.

Fondánový povrch: dnes jsem v Kauflandu koupila fondán za super cenu 49,-kč. jeden balíček vystačí na jeden dort. Při vyválení je lepší fondán malinko podsypat moučkovým cukrem.

Když byl fondán natenko vyválený, přenesla jsem ho na dost, který byl dokonale potřený krémem a řádně vychlazený. Pak jsme si rozmíchali trochu barviva s vodou a štětcem natřeli dýničku. Pak už jen dodekorovali  a je to.

Můj první pokus o fondánový dort......

Žádné komentáře:

Okomentovat